Conform prevederilor legale in vigoare instalatiile electrice pot fi executate doar in baza unui proiect realizat de un proiectant atestat si verificat M.L.P.A.T.
NG-Network respecta aceasta cerinta si sfatuieste toti clientii sa solicite realizarea unui proiect tehnic. In cadrul firmei noastre exista proiectanti specializati si autorizati care pot sa proiecteze orice tip de instalatie electrica de joasa tensiune.
Etapele elaborarii proiectului de curenti tari
- Realizarea planului de executie – Planul de executie a schemei electrice cuprinde toate componentele necesare si modul in care acestea
trebuie conectate.
- Se determina cantitatea de energie electrica necesara pentru a alimenta toate dispozitivele si echipamentele care vor fi conectate la reteaua electrica. Acest lucru se face prin calcularea puterii nominale a fiecarui dispozitiv si adaugarea acestor valori pentru a obtine puterea totala necesara. Cantitatea de energie electrica necesara este limitata prin contractul cu distribuitorul de energie electrica.
- Se alege tensiunea optima pentru instalatie, in functie de dispozitivele si echipamentele care vor fi alimentate. Tensiunea curentului electric pentru locuinte este cea standard, monofazata, de 220 – 230V, insa daca vrei sa instalezi in bucatarie un cuptor electric trifazat vei avea nevoie de tensiune de 400V.
- Identificarea consumatorilor – Consumatorii reprezinta aparatele sau echipamentele care vor fi alimentate de instalatia electrica si care consuma energie electrica. Identificarea lor iti permite sa determini numarul de conductoare si circuite necesare pentru a alimenta acesti consumatori si a planifica traseul lor in instalatie.
- Estimarea necesarului de consum – Estimarea necesarului de consum permite dimensionarea corecta a cablurilor din instalatia electrica interioara si clarificarea calcului de putere, daca sistemul electric poate satisface necesitatile energetice ale consumatorilor. In acest scop, se face o inventariere a consumatorilor si se calculeaza puterea totala a instalatiei electrice.
- Determinarea amplasării consumatorilor – Acest proces permite planificarea traseului conductoarelor si asigurarea unei distributii adecvate a energiei electrice.
- Definirea circuitelor electrice – Circuitele electrice reprezinta traseul complet al conductoarelor de curent electric de la tabloul electric la consumatori. Aceste circuite incep din tabloul de sigurante si permit distribuirea energiei electrice catre receptorii din locuinta.
- Amplasamentul aparatajului – Amplasarea prizelor, corpurilor de iluminat și consumatorilor de forta in planul electric.
- Incadrarea planului electric in normative – Planul electric trebuie sa respecte normativele in vigoare privind protectia impotriva electrocutarii, protectia impotriva incendiilor si protectia impotriva supratensiunilor.
Proiectare si montaj specializat
In urma proiectarii putem garanta un montaj bine realizat, fara riscuri si fara intarzieri, chiar dacă sunt cazuri in care executia poate intampina provocari.
Echipa noastra de electricieni autorizati detine si cunostinte din domeniul construcțiilor, astfel incat reuseste sa gaseasca solutiile optime pentru depasirea oricarui obstacol aparut in timpul executiei si implementarii sistemelor electrice si de iluminat.